.: COUNTLESS THANKS TO :.

Monday, March 14, 2011

KAK LIMAH LA PUNYA PASAL NIH

Tu ari aku ada buat satu akaun flickr. Tah camana masa upload gambar-gambar tu aku rasa cam ada dejavu gitu, seolah-olah aku pernah buat benda-benda yang sama, tapi bila dan kat mana ah?

Pening kepala aku memikir. Ni la dapatnya kalau ada terlampau banyak email account dan buat terlampau banyak benda online tapi tak rekod kat mana-mana buku ke, untuk jadi rujukan masa akan datang.

Tapi pesen aku ni ha, memang kalau dah buat rujukan pun, sama jugak, mesti aku tak jumpa punya mana rekod yang aku buat tu so apa faedahnya? Pi mai tang tu jugak Kimi!

Anyway, aku padamkan flickr lama aku dan stay dengan yang baru. Sama juga dengan akaun FB yang aku gunakan untuk flickr lama tu supaya orang2 FB tak serang aku bila perasan, gambar-gambar aku cam ada kaitan dengan FB lain ke, malaslah nak soal jawab kan.

Sebenarnya benda-benda gini kita kene hadap hari-hari kan, cam kita blogging nih, yang kita FB tuh, kalau tak hadap hari-hari haram nak paham segala selok-belok jalan cerita cara nak guna kan? [walaupun sejujurnya aku rasa, flickr memang agak rumit nak difahami dengan mudah jika nak dibandingkan dengan FB maupun blogspot ni ha]

Aku rasa kan, selain daripada fakta bahawa aku jarang hadap flickr lama aku tu sampaikan aku lupa yang aku penah ada flickr dan terbuat pulak akaun flickr baru kan, satu lagi sebabnya adalah, [Hantu] Kak Limah [Balik Rumah].


"Seksi pulak kak Limah dalam gelap nih! Auuummm! Auummm!" ujar si Abi Hurairah dengan gaya macam tak salah je.



Ape pasey mike nanye?

Abeh, kalau udoh haghi-haghi awok ngadap ceghite tu dan asik tergelak ketawe je, idok ke jadi pelupe?

Haih...

Masalahnya tu la yang buat awok release tension pasal hari-hari kerja kat zoo merangkap pasar borong + konsert artis seberang. Takkan la salah nengok selalu kan *tangan cam Usop*

Kak Limah oi!

No comments: