.: COUNTLESS THANKS TO :.

Thursday, March 31, 2011

BERAPA PANTAS BOLEH PERGI?

Hahahaha... Jangan bingung dengan entry ini punya tajuk ya.

Aku terjumpa satu benda best nih. Apebendanya ko tanya?

Actually bukanlah benda, tapi lebih kepada tips untuk mengetahui kelajuan blog kita semasa proses loading dilakukan.

Kepantasan me-loading blog banyak mempengaruhi pengunjung blog sebenarnya. Mungkin pada kita blog kita memang loading dah laju dah, tapi bagi lain orang yang mungkin kemampuan komputernya tak tinggi mana, kelajuan blog memang akan jadi satu faktor besar mempengaruhi minat mereka berkunjung ke blog kita.

Salah satu yang membuatkan blog kita jadi lambat loading adalah elemen-elemen seperti javascript dan gambar-gambar beranimasi [gambar-gambar bergeraklah tu].

So kalau berminat nak tau berapa pantaskah blog anda atau berapa berat blog anda [ingatkan kita je ada berat ek?], sila ke website ini http://tools.pingdom.com/ dan masukkan alamat blog anda pastu tekan Test Now.

Pastu semua maklumat mengenai blog anda akan terpapar, antaranya termasuklah :-

Website information

Total loading time:15.4 seconds
Total objects:177 (1161.3 KB)
External objects:150 (538.9 KB)
HTML (X)HTML:6 (163.8KB)
RSS RSS/XML:0
CSS CSS:8 (112.8KB)
Scripts Scripts:3 (190KB)
Images Images:160 (694.8KB)
Plugins Plugins:0
Other Other:0
Redirected Redirected:0
[p/s: ni maklumat blog aku :), ringankan?]


No comments: