.: COUNTLESS THANKS TO :.

Friday, March 12, 2010

TUJUAN SEBENAR

Aku malas nak cerita banyak2. Tapi nak tau juga apa pandangan anda yg membaca [komen jgn tak komen!]

Apa tujuan orang nak ada anak?

1. Nak membuktikan yg meke adalah perempuan yg boleh mengandung/bersalin dan lelaki yg tak mandul

2. Nak membuktikan bahawa sume org pun berhak ada anak.

3. Nak membuktikan bahawa meke boleh jadi better parents than their parents.

4. Nak jugak tengok hasil campuran meke ni, apa rupa anak meke. Kalau dapat anak cantik/pandai, boleh berlagak bagus dgn orang lain.

5. Nak membesarkan seorang insan dengan cara yg betul supaya dorang dapat kurangkan jumlah org2 tak berkualiti dalam dunia ni dengan menjadikan anak2 dorang insan yg cemerlang dlm segenap segi kehidupan.

Terima kasih kerana sudi membaca & [kalau] korang sudi menjawab soalan2 atas neh heheh...

4 comments:

Cyful Amree said...

aku nak anak cuz nak menurunkan dimple aku :)

hurmm jawapan sepatutnyakan. anak ini adalah hasil suami isteri untuk kongsi bersama. Masing2 give and take membesarkan anak. Anak ini pula janganlah ada high expectation... kita besarkan dia ikut kemampuan kita dan didiklah sewajarnya. Samada dia nak jd org atau sampah bergantung cara kita.... seeloknya bila dia besar nnt dapat menjaga kita pula bila kita perlukan mereka.

Tapi kalau rasa hubungan suami isteri pun masih goyah, jgn buat anak cuz anak yg lahir dlm keluarga masalah susah nak jadi org!

k1m1_KaeMoS said...

heheh...

first of all, thanks for being here. aku tak penah expect pun akan jumpa kawan skolah kat blog neh hhehe...

second, tu pendapat u yg memang bleh pikir. but most people were just busy making babies without much consideration like are they prepared enough, so on and so forth?

what they say is that children are gifts, not responsibilities and therefore, fail to see what should've been done in order to raise a useful human being, rather than just adding numbers of earthlings :)

and for your last statement, i find that rather hard to implement sbab most of t[a]i[k]]pikal meleis would say that anak adalah anugerah instead of amanah!

Cyful Amree said...

anugerah? hahahahha tue sebab terlajak pancut... tue yg nama anugerah..

k1m1_KaeMoS said...

anugerah la sangat... tak sedar diri la org2 yg cani...