.: COUNTLESS THANKS TO :.

Saturday, June 27, 2009

TERJUMPA GAMBAR2 GI BUKIT BENDERA

Masa ni kami pegi ke Penang... Dalam hujung bulan 2 2009 ... Ada majlis kahwin sepupu Hubby di sana... Kiranya merasa jugalah aku pergi ke Penang akhirnya, walaupun sekejap dan dengan bajet yang tak berapa nak banyak... Tapi alhamdulillah, kami sekeluarga selamat pergi dan selamat pulang ke KL walaupun kereta adik dia telah break down berdekatan dengan R&R Gua Tempurung dalam perjalanan balik ke KL...

Banyak tempat kami singgah sepanjang perjalanan pergi & balik dari Penang... Tapi aku rasa tak puaslah pegi sekejap je... Tak merasa nak berjalan2 di waktu malam pasal trip kami tu sekejap je - pagi Jumaat bertolak, majlis hari Sabtu, Ahad jalan2 dan bertolak balik ke KL... Mujur juga Isninnya tu memang amik cuti kalao tak mau aku pengsan kat opis pasal tak cukup rehat!

Seronok tengok gambar2 kenangan ni kan... Kalau dapat nak je patah balik ke masa tu dan kita nikmati sepenuhnya masa2 kita bercuti bersama orang2 tersayang dalam hidup kita, amik lagi gambar2 yg jauh lebih menarik, dan macam2 lagi... Tapi nak wat cane,... yg aku ada cuma kamera 3.2 megapixel dari henfon aku je, tak mampu lagi nak beli DSLR yg best2 itu... Nama pun telefon bimbit kan, so kemampuannya agak terbatas dan tak banyak gambar dapat aku ambil dengan lebih baik...

Mujur juga lensanya buatan Carls Zeiss - so gambar2 nya tak la menghampakan aku sangat...

Setakat ni aku rasa puas hati la guna henfon aku neh tuk amik gambar, walaupun banyak keterbatasannya tapi aku tetap rasa puas ati. At least, buat masa ini... [Cara2 memujuk hati yg lara sebab tak mampu lagi nak beli DSLR ataupun compact digital camera disebabkan komitmen kewangan lain yg lebih memerlukan RM buat masa ini...]

So korang tengoklah gambar2 ni k... Kalau dapat nak bagi komen & kritikan pun aku terima... Demi memperbaiki diri sendiri, apa salahnya?

Berjalan2 di Bukit Bendera, lepas majlis kahwin sepupu meka...

Image Hosted by ImageShack.us
Muka menahan gayat naik kete kabel [yang sebenarnya!]


Image Hosted by ImageShack.us
Isha menyuruk di balik bahu bapanya...

Image Hosted by ImageShack.us
Ada juga orang berumah di lereng2 Bukit Bendera neh - ternyata "gayat" tiada dalam kamus hidup mereka...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us Terrace Walk yang ditutup untuk kerja2 maintenance masa kami di sana - tak merasa la jalan kat bawah tu...

Image Hosted by ImageShack.us
Anda di sini! - katanya...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Plak sejarah dan model Kereta Kabel Bukit Bendera...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Di pusat penjaja Bukit Bendera...

Image Hosted by ImageShack.us
Pentas ni ada show ular sawa - ikutkan aku nak gak merasa amik gambar dengan ular sawa tu, tapi gelimat la pulak!

Image Hosted by ImageShack.us
Terjumpa satu pondok tepon awam yang aku kira unik gitu...

Image Hosted by ImageShack.us
Kat atas neh, punya banyak labah2 besar2 yang buat sarang kat kabel2 elektrik... Seram pulak aku rasa...


Image Hosted by ImageShack.us
Di sebuah tempat yang berfungsi sebagai roundabout kecil yang menempatkan sebuah tugu kecil, ada tiram & mutiara dan ada air pancut...

Image Hosted by ImageShack.us
View dari puncak Bukit Bendera yang menempatkan sebuah kuil & surau di situ...

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Terjumpa meriam lama yang memang diletakkan betul2 dekat dengan tangga neh... [Camana meka bawak naik atas tu ek?]

Image Hosted by ImageShack.us
Bleh lagi wat muka ngade2 dalam pada gayat2 tuh... Hehehe...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Masa tunggu giliran nak amik trip turun dari Bukit Bendera... Ada pulak kera kat situ...


Kalau sudi tengok lagi di sini ini & tinggalkan komen anda ok?...


Terima kasih daun keladi, kalau sudi mai la lagi!


7 comments:

Collin said...

u know what?
lin tak penah naik bukit bendera!!
uwaaaaaaaaa~
nice pixies anyway!
:)

k1m1_KaeMoS said...

hi Collin - so nice to see u here...

akak tu la first time tau?
ala takpe lenkali ada la rezeki awak tu...
nice ke? which one?
:P

Collin said...

ish byk la
sume best
sume gamba siap background cun2
hihi
bape rm naik atas kak

k1m1_KaeMoS said...

bape rm?
tah ek... masa naik tu abang ipar advance kan...
pehtu bila bayar balik pun ai tak tau [heheheh tanya my mr. ok...]

tapi serius, memang cantik sangat2 kat atas tuh
cuma kalau ada semput mungkin bleh jejas kot pasal altitud tinggi kan...
akak pun mengah tak memasal je kat atas tuh...
kalo nak pi jalan2 honeymoon kat penang memang kene pi bkt bendera - truly sweet...

kalo awak pi sana jgn lupa tayang gambar ok?

[awak tadek FS/FB ke? akak malas la nak buat akaun myspace...]

Collin said...

ada!
bg email akk
nanti lin add kat fb
:)

k1m1_KaeMoS said...

waduh2 minah nehhh
buat2 cumil ya kamu?
kat atas comment box ni akak dah letakkan email add akak kan?
eh...

bukan awak penah ke email akak sblom neh?

*garu2 kepala yg tak gatal...*

sherin said...

aduh.. baper kali ukak tak dpat tgk gambar.. tp mana yg dpt tgk tu.. hhuuu..jeles.. nak pegi gak.. dulu adala sampai kat penang ngan ehem2..tp dia tu bodoh betul.. tak tau nak jalan memana.. boring tul..

takpe akak cari balak baru kasi angkut sampai atau itu bukit..hahahah..