.: COUNTLESS THANKS TO :.

Tuesday, June 9, 2009

MEMANG

aku sorang yg jiwa kacaw...
Cenderung tuk rasa rendah [bukan diri k, pasal memang aku tak berapa tinggi] moral...

Dulu masa skolah, aku memang baran. Bila Mak selalu bising suh aku berubah supaya takla muda lagi nanti aku dah kene penyakit darah tinggi [pasal aku very high risk tuk dapat HBP, it runs in the family], terus aku cuba take things slowly & light-heartedly...

Then bila aku keje kat 7E, aku selalu sakit pasal tekanan - acute gastritis, acute migrain, severe back pain... Sakit mental toksah kiralah... Satu ari bila aku dah tak mampu dah nak rasa apa2 lagi terus aku berenti on the spot, pasal aku memang dah tokleh nok gi, takleh blah dah...

Aku ingat lagi ari aku berenti tuh, seharian aku berjalan lepaskan tension... Keluar je dari store aku terus tanggal kemeja kerja [dalam ada baju lain] & aku terus jalan sorang2, layan kepala sendiri...

Sedar2 ada 2 3 staf aku yg ikut aku skali [tak tau pasal risaukan aku ke] dan bila aku 'halau' meka suh pegi keja ikut shif masing2, sume pun tak mau... Rupanya meka pun benti sekali pasal tak nak keje bawah manager lain, di samping sebab2 lain macam nak further study dan sebagainya...

Beberapa bulan aku menganggur kat umah, tenangkan fikiran... Tak lama pastu dapat lak keje kat MIB PJ, hari2 aku keje ngadap roti, bau roti [& smelt like one too!] & tiba2, jawapan dari CHKL aku terima, mengatakan aku kene attend interview... Tak lama menunggu terus aku dapat offer letter & bekerjalah aku seperti yg Mak selalu mahukan - dalam gomen juga, macam Mak & Abah...

Ingat keje gomen taklah tensi cam masa keje 7E,...rupanya sama je...

Yeah, memang aku rasa, aku masih lagi tensi... Macam dulu2... Tapi aku anggap diri aku bertuah pasal aku tau ke mana aku nak pergi kalau aku perlukan tempat mengadu or at least, melepaskan perasaan [marah yg cuba aku kawal di dada ni, taknak lagi main lepas je cam dulu], dengan cara yg paling kelakar yg bleh aku cuba buat...


[This one goes out to my bestest peeps - you know who you are... Countless thanks to you for being so kind, so endearing & always being there for me]




No comments: