.: COUNTLESS THANKS TO :.

Thursday, June 4, 2009

LOVE SEX MAGIC

Ni tajuk lagu baru Ciara duet bersama Justin Timberlake... Mula aku dengar pun aku dah suka, so tiap kali ada kat radio or TV, aku memang akan layan...

Tajuk & klip video dia memang provokatif... Tapi pada aku nak wat cane, dah memang budaya mereka camtu kan - love [they are somehow confuse this definition with the word "lust", almost everytime], sex [duh!] & magic [by drug abuse & booze, what else?]

Baru2 ni aku terdengar lagu neh dalam kereta... Masa tu kami di Perak, travelling... Pagi aku dengar lagu neh, petang pun ada lagi [radio swasta biasalah kan repetitive play neh...]

Yang jadi isu kat sini, pagi aku dengar lain. Tiba2 petang lain pulak...

Baris lagu yg ada perkataan Love Sex Magic tuh, masa dengar pagi2 tu complete... Alih2 petang aku terdengar bunyi "SSST!" je bila tiba perkataan SEX tuh...

Aduh! C'mon la... Kita dah abad ke berapa ne beb, yg perkataan macam tu pun masih nak di'bleep'kan? Lainla kalao dorang sebut pekataan F-bomb tu ke... Kalo S-bomb pun logik la lagi... Tapi SEX? What on earth is so,...dirty or bad about that word?

Brapa banyak masalah so-sial yg berjaya dikurangkan ke tahap yg berjaya dibanggakan dalam memulihkan masyarakat kita yg sememangnya dah sakit tenat dalam gejala so-sial neh, hanya dengan langkah mcam tu?

Tolonglah...


No comments: