.: COUNTLESS THANKS TO :.

Wednesday, June 24, 2009

AKU DAH TENGOK CERITA TUH WALAUPUN PATUTNYA KELUAR 24 JUN 2009 - JANGAN BENCI AKU OK?

Pasal aku dah tengok dah cerita yang satu tu...

Malas nak cerita banyaklah - aku kasi hint ok...

1. Sekuel satu blockbuster movie yang difilemkan daripada sebuah animasi tahun 80-an. Justify Full

2. Filem yang segala-galanya besar - bajet besar, mesin besar2, aksi besar2, letupan besar2, lawak pun besar-besaran juga...


3. Macam biasa - mesti ada pasal dendam kesumat yang membara sejak zaman tuk kaduk lagi...


4. Pun macam biasa gak - walaupun arahan Michael Bay ni dah cukup hebat dengan aksi-aksi dan kesan-kesan khas yang extravaganza - tapi masih nak pakai perempuan seksi tak beragak2...


5. Kenormalan lagi satu untuk sekuel - plot yang agak boleh dijangka dan mestilah menggunakan kemengarutan yang agak tinggi supaya orang tak tumpukan sangat pada jalan cerita sebaliknya ternganga je dengan aksi-aksi animasi 'live' di skrin...


Aku pi tengok petang Selasa 23 Jun 2009 [tayangan 6.30 petang] dengan Hubby dan bawa Amil sekali, memandangkan dia pun salah sorang kipas-susah-mati filem ni semenjak tayangan filemnya yang pertama dulu dalam tahun 2007.

Mak pun heran juga, bukan ke 24 haribulan baru keluar? [Hoh Mak pun tau ke benda2 gini? Dasat...]

"Kat Jepun lagi awal taw - 15 haribulan hari tu dah kuar!"

Uuuu... Mak & Abah berterima kasih kami bawa Amil keluar. Sesekali kan?

Soundtrack utamanya oleh Linkin Park, New Divide pun aku dah gunakan sebagai ringtone aku mulai minggu lepas, sebaik saja dapat aku sambar daripada *ehem* takleh gitau...

So jangan benci aku ok - aku tak bersalah dalam hal ini - Hubby yang beli tiket tu last week - aku pi tengok je k - menunaikan hasrat dia & Amil je...

Salah ke aku? Tak kan? [senyum jahat...]

Tapi sejujurnya pada pandangan aku - kalau kipas-susah-mati kartun yang difilemkan nih mungkin boleh kot suka gila babas kat cite neh,... tapi aku?

Hm,...kureng lah... Cam ada yg sangat2 kureng dari segi plot & jalinan ceritanya yang banyak sangat ditutup dengan aksi2 serta animatronik dan kesan2 khas yang memang hebat lah...

Apapun terima kasih kerana membaca...



4 comments:

Collin said...

kini saya rase amat jeles dengan anda!
kerna saya belum tonton lagi filem tersebut!
*sigh

Zura Hilman said...

huwwaaaa....nape aku ketinggalan sedangkan aku amat menantikan saat-saat ini.....
nape la husband aku amat bz sehingga x teringat nak menunaikan janji2nye utk menjadikan aku diantara org yang pertama........
kenape.....why.....

k1m1_KaeMoS said...

hi Collin! thanks a lot for being here...

hehehe jgn jeles sayang... kebetulan rezeki murah...
huhuhu...

tapi rasanya cam kene gi tengok lagi skali kot sebab masa bawak adik tu, dia dok atas wheelchair kan, susah nak access seat atas, kita dok la depan, so rasa cam kureng la [akak memang tableh dok dekat tengah, rasa juling mata pasal rasa cam dekat jek]

heheheh cepat2la dapatkan tiket - berbaloi-baloi peeewitt...

k1m1_KaeMoS said...

hi Zura, thanks a lot for reading!

dah2 jgn nangis lagi wukey - he's bz for ur own good too & i believe u should be really grateful for that :)

ala ada lagi tayangannya nanti... bukannya semalam je satu ari k...

:) slalu!