.: COUNTLESS THANKS TO :.

Friday, June 12, 2009

GILA SEKEJAP...

Masih lagi cerita tengahari tadi...
Ok, lepas selesai urusan kewangan aku di *ehem* tadi, aku pun pergilah jalan2 di Maju Junction (MJ).
Dalam pada itu, aku terima mesej dari Fizah yg mengatakan dia & K. Iffa berminat tuk join aku di MJ.
Sementara aku soping tingkap tuh,...aku ternampak kedai kasut yg tengah SALE! neh... So aku pun tak buang masa dan tengok2 [diulangi: TENGOK je k!] apakah yg cambest di situ...

Well, 1 kasut aku capai... Pastu nampak kasut lain pulak...
Hmmm, sandal neh cambest pulak...
Tapi kasut sana tuh, oh so gorgeous!
Eh, comel la pulak pesen kasut tuh!
Wah, seksinya high heels tersebut!
Heheh,...cam makcik2 je selipar neh...

Mujur saja budak perempuan yg bekerja di situ seorang yg memang penyabar - layan je kerenah2 aku, kejap nak cuba kasut neh lah, kejap cuba kasut tu lah...[Eh tadi kata nak tengok je kan?]

Black suede open-toe

Black patent with red stripes open-toe

Beige patent with light brown stripes open-toe


Terkejut bebudak kat kedai tu aku pegi amik lak gambar2 aku try kasut2 tuh... Ilang akal, heh? Janji aku bleh cuba - bukan nak beli pun...
Kasut pertama tu membuatkan kaki aku sangat2 rasa tercekik, terutamanya di bahagian tumit.

Kasut kedua & ketiga memang cantik, tapi semacam ada yg tak kena pada potongannya, yg membuatkan kaki aku nampak lebih lawak daripada biasa - lebih gemuk, lebih lebar, lebih pendek & lebih Mak Horror...

Pastu aku terpikir balik, untuk apa agaknya aku masuk tadi?
1. Nak tengok je...
2. Kalau ada yg ok & berpatutan boleh la beli... [bila pulak aku berniat cani tadi?]

Hmmm,...okeylah... Aku pun tade flat sandal yg selesa tuk jalan2... Asik pakai heels je, sakit pulak pergelangan kaki aku, cuba nak tampung berat badan aku yg entah kenapa tak berkurang pun [lagi mau tanya ke?]...

Last2 dengan bantuan budak perempuan yg baik ati & penyabar tuh, dia bagi aku try satu sandal yg agak sesuai dengan kaki aku yg serba chubby, agak lebar & maha tak panjang tuh...

Tadaaaa....

Open-toe sandals

Mula aku ragu juga kalau2 kasut ni bakal membuatkan aku kelihatan cam makcik2 [alah ko dah jadi nenek pun Kimi oiiii!!!]...

Tapi bila Fizah, K. Iffa & Jue muncul dari opis tuk lunch di food court MJ terserempak dengan aku di kaunter Elianto & aku tunjukkan mereka sandal neh [aku terus pakai k - tanpa banyak kata lagi...], mereka kata comel!

Ye ke comel?
See how chubby my feet are?

Aku cerita ni bukanlah tuk berlagak, jauh sekali nak bangga diri pasal shopping konon...
Just sharing with you about my difficulties in finding the right pairs for my ever demanding feet...
Tu tak cerita lagi bab cari baju ladies, seluar ladies - boleh jadi gila tau?
Bukan gila sampai bolot semua, tapi gila pasal dah cuba semua baju dlm kedai pun belum tentu ada yg betul2 sesuai dipakai!
[Pasal ni lah aku jadi malas sangat nak pegi shopping baju & kasut... Kalau shopping t-shirt, sport shoes & mens shoes memang aku seronok!]

Tak caya, tanya Mak aku... Oh, tak pun tanya je K. Sherin...

Aku bukannya shopaholic.
Tapi shopacrazy...
Pasal jarang shopping, tapi bila skali shopping, hah hambek kao!
Bengkak2 kaki berjalan!

*************************************************************************************

Makan di food court MJ di tingkat 3.
Tengah best2 makan aku terperasan ada sorang Chinese lady neh, dia punya wedges memang comel and kinda, catchy...

Sama macam lantai tu kan?

Aku dah sewel agaknya...
Jadi voyeurist pulak...

Haha!


Terima kasih kerana sudi membaca kisah gila ini.



6 comments:

sherin said...

ahaks! som..som.. sempat lagi usya kaki orang..tp memang cantik la kasut dia som.. sesuai ngan corak lantai tu..

sib baik som x gi interbiuew kat pemilik kasut tukan.. hehehe.. kak som leh agak som mesti tanya kat mana beli kasut tu... he3

k1m1_KaeMoS said...

hahaha
asalnya saya nampak saya wat dek je
tapi bila si fizah tu buka mulut, saya terus terpikir, y not jadikan entry dlm blog, betul x?

nak interbiu?
haha!
kalo sy sorang bleh la kot
ni ada kengkawan, meka mesti malas nk tunggu sy punya

sherin said...

kan dah ku bilang.. kalo line clear dah lama dah som gi tanye..

kalo ngan akak som buat mmg akak xdok semeja som dah.. ekekekek..

eh cam sedap jek kasut yg awak beli tu.. sedap lak.. 'selesa'

yg terai2 td tu.. udahnya xbeli laa ek.. tp yg itam tu lawa.. n yg ada jalur pink tu pun cantik..

k1m1_KaeMoS said...

jalur pink?
merah la kak oi...
yg lagi satu tu jalur coklat muda

yg saya beli tuh, memang sedap la pakai
saya memang aim nak beli sandal yg ala2 cambest tuh
kebetulan dapat peluang, sambaq sajelah!

yg try2 tu sume tak beli sudahnya, pasal rasa cam tak best, dan saya pun memang niat nak beli sandal jek [cover line padahal hati dah rasa tamak dah]

masih lagi mencari kasut yg sesuai dipakai di opis... yg sy try2 tu rasanya cam kureng jek..

shida said...

ko ni mi sempat lagi la dok usha kasut org.. klu aku mknan dpn mate x pandang lain da.. tp mmg comey pn kasut amoi tu..

k1m1_KaeMoS said...

ah shida - thanks pasal akhirnya aku ketemu juga kao di sini...

hahah yg makan mulut, yg pandang mata, yg amik gambar tangan...

btol tak?
heheheh