.: COUNTLESS THANKS TO :.

Tuesday, June 16, 2009

BERJINAK2 DENGAN ELIANTO

Aku saja nak try beli sendiri produk Elianto neh, yang pada mulanya Leha dok perkenalkan kat aku... Leha punye koleksi lagi cambest... Aku lak, baru nak try2 gitu...

Mulanya aku rasa sangat2 pelik untuk nama bagi produk mekap & kecantikan. Rupanya bila aku tanya kawan baik aku, elianto dalam bahasa Itali membawa maksud bunga matahari.

Ohhhh,...ingat nama mat N-Don mana pulak ek...

Jumaat lepas aku pergilah ke kaunter Elianto untuk beli eyeshadow yang sesuai tuk aku gunakan bagi memadankan mekap mata dengan baju kurung hijau yang aku ada. Warna hijau yang aku ada sebelum ni macam,...agak kurang sesuai dengan rona hijau pada baju2 kurung aku.

Bagai nak gila juga berada di situ - automatik rasa tamak menguasai diri...

So inilah hasil ketamakan aku pada hari itu, muahahah...
Takdelah, aku beli hanya yang perlu sahaja...
Ni masa outing Jumaat lepas, pas beli sandal hitam [yg dah disebut dalam entri sebelum ini]...


Elianto Vibrant Shadow - Refill No 30 Ivory Black RM6/=
Eyeshadow ni bukan jenis berkilat, warna memang pekat gila... Tapi kalau tak pandai adun silap haribulan memang tak cantik...Pilihan warnanya pun pelbagai - memang best!

Elianto Sparkle Eyeshadow Refill No 07 Olive RM8/=
Warna hijaunya memang comel sangat2 - just the way I wanted it!

Dazzling Shine Eye Palette edaran Cosway RM tak ingat, lama sangat dh beli!
Warna hijau muda & hijau tua [warna pertama barisan ke2 paling kiri] yang kurang memuaskan hati aku. Tapi aku masih suka lagi palet neh...

Elianto Supreme Volumize Mascara O1 Black RM25/=
Ikhtiar yang berterusan untuk aku lentikkan bulu mata ku yang super pendek, hyper nipis nih... Nak beli yg memahal cam Estee Lauder tak mampu pulak...

Elianto Glamor Lip Gloss No 5 RM12/=
Lip gloss ni aku beli sebelum ni lagi, mebi dalam bulan 5 ada kot...


Hasilnya?


Muka tengah boring... [Ni dah tengahari sket...]


Matching tak? Ngeh3...


Ni muka pagi2 tadi, time bersemangat nak keje!


Terima kasih kerana sudi membaca!... :)


4 comments:

Zura Hilman said...

2-3 tahun lepas time aku gile meroyan make-up and ala2 vogue g keje...banyak gile weh aku borong elianto... mana tak gile...harga dia murah gile... tu yg aku jadik gile.. (eh eh...ape daaa...byk sgt gile) haha... pastu dah beli bebanyak, baru aku tau yg aku neh not really into eye shadow.. haha...free-free je derma kt kawan aku..bende tu still 5 hengget satu ke ar?

k1m1_KaeMoS said...

hi zura, thanks 4 singgah-ing here hehehe
benda rm5 tu dah tade dah, dah stop production
yg ada rm6 punye [yg macam aku beli yg kaler itam tuh]
eh
tapi lawa apa ko mekap beria2 cam masa kursus tu ari
ngape tak buat lagi beb?

sherin said...

zura tu nak kita puji dia cantik mekap bab tu dia xnak pakai lagi dah. ahahakakakakakka....

weh som zura... lawa som kalo mekap.. kalo tak macam mak aji je som.. hehhehehe

k1m1_KaeMoS said...

tahnye...
bukan tak cantik kalo mekap tuh
aku tengok tu ari time kursus pun terkagum beb
pasal nampak cantik

[aku juga yg masih terkial2 nak kasi cantik betul muka aku, tapi masih juga cam tak jadi2 lagi, haih!]