.: COUNTLESS THANKS TO :.

Friday, June 26, 2009

APSAL SEMALAM AKU TENGOK OK JEK?

Malam tadi aku pi Segambut, umah tukang jahit yang jahitkan baju-baju aku kebelakangan ni...

Nak try tempat lain di Sg. Besi, tak sempat2 lagi - lain kali jek - jangan marah ye dik Collin!

Aku ada 4 baju yang dah siap, tapi tak dapat nak amik semua bulan neh - puncanya pasal aku tak dapat nak amik 2 pasang yang dah siap dari bulan lepas lagi... Ekono-money melanda diri... Adeh!

Pehtu malam tadi aku pi la amik 2 pasang yang memang aku nantikan dengan penuh perasaan teruja... Satunya warna pink gelap, bunga kecik2 warna maroon & daun hijau penuh all over the fabric, kain cotton - aku buat baju kurung pesak gantung. Satu lagi kain warna hijau pucuk pisang yang striking sangat2, kain sari yg murah2 jek - aku buat kurung Kedah - bajunya plain, kainnya pulak kain sari sulam bunga halus2.

Huh... So pagi neh aku pakai la yang pink gelap tuh... Rasa comel je baju neh... Tak sia2 la aku beli kainnya di Kamdar beberapa bulan lepas dan berjalan kaki sampai lenguh2... Huhuhuhu... Kalo dah gemuk tu jalan sikit pun rasa cam adeh!

Tapi kenapa pagi neh bila aku pakai, aku rasa cam,... tak cantik je?
Ke pasal aku gi pakai dengan tudung kaler krim [pasal aku tadek kaler yg sesuai tuk baju tuh]?


Ke,... perasarana aku jek?

Terima kasih kerana membaca & [kalo sudi beri] pendapat anda!


6 comments:

sherin said...

akak suke jek ngan baju awak tu.. mcm ayu jeks!.. hahaha..

mmg suka.. kain dia pun cam sedap kan..

thanks td berbasahan dengan akak g beli buah-buahan...

next time kita g jenjalan cari pasal lg ek...

k1m1_KaeMoS said...

hi kak sherin, mekacih mekacih...

macam ayu... takdelah ayu kan? macam jek hahahah...

kain dia cam best la... mebi kalau dah slalu pakai & basuh baru dia akan lagi sedap dipakai... ni dapat2 terus pakai kak som! tu yg cam keras je tuh...

yelah tujuan asal pakai pun pasal nak pi cari tudung... sape sangka tak jadi pula tengahari tadi kan...

oh takde masalah cari buah2 tuh... best gak dah lama tak gi pasar coket... rindu plak time bujang dulu slalu bawak mak gi pasar tiap2 ujung minggu, bli apa2 yg patut lah...

buleh2 next time jalan lagi... tadok masaaloh... heheheh... harap akak pun hepi saya teman2kan...

Collin said...

saya pon suke!
u tade lagi baju cenggitu sblom ni kan
comel2 tp tudung pakai pink lembut la kakkkkkk
lagi comelllll

k1m1_KaeMoS said...

hi Collin - mekasih2...

memang kain tu kiut sesangat - tu pasalla akak beli,...lama sangat dah tak pakai baju kain cotton bunga kecik2...

ha tulah pasal tudung tuh
kaler pink lembut ilek laaa
ingatnya nak gi bli la tengahari tu [kan jumaat lunchtime nye panjang...]

tapi dah yg ngajak pegi chari tudung tu pulak ada hal last2 menet
dah nak wat cane?
makcik redho yo lah pakai tudung krim tu ha!

Collin said...

hahah
asal boleh la
masuk juge lah kaler krim tu
tapi baju tu mmg comel
org2 yg suke pakai cotton bunge2 kecik ni
kwn2 lin kat unikl dulu
samada ada dia seorg yang kreatif
termasukla bab2 menghias
ataupun dia suke sumthing perhiasan english style!
stylo!

k1m1_KaeMoS said...

hoh kawan awak tu mungkin memang seorang yg stylo-mylo & kretips

tapi diriku?
waduh2!
ribut ajah!