.: COUNTLESS THANKS TO :.

Tuesday, June 9, 2009

AKU & TUDUNG2 ITU...

Ni tudung baling... Pasal takyah pin apa2 pun dah kemas dah - baling je ekor tudung tu kat sebelah kiri & kemas2kan - siap...

Aku suke yg ni pasal dia punya 'jatuh' memang sedang elok je... Tapi tu la kaler dia takleh blah - sungguh Wanita UMNO gituh... Tak sanggup aku aih!

Oh ya - dia dah ada 'anak tudung' dah kat dalam tu so takyah pakai lagi anak tudung lain pun tak risau orang nampak telinga ke apa [yg ni kainnya jarang sket...]



Aku try jek tudung kaler light purple nih... Not exactly my cuppa tea, but it's worth trying, rather than not trying at all, right?













Tudung ni pulak merupakan punca sebenar aku dipanggil oleh K. Sherin pada kadar segera atau lebih tepat - tak banyak kata...

She said the mauve & purple reminded her of me so I gave it a try and I immediately fell in love!








Ni lak Thai silk [material awning dia tuh], aku try kaler cream... [Adeh cam N-don plak aku rasa pas tengok muka aku banyak kali!]... K. Sherin lak pakai tudung cerut kaler putih - cam kaler tudung skolah je kak som oiii!






The verdict? - I bought the printed one - yg tudung baling plain tu aku tunggu hingga dapat warna yg aku mahu - tak sabarnya!


I actually wasn't a fan of these kinda tudung, particularly because I always thought that I wouldn't look nice or good wearing them... After a trial, out of curiosity about what makes these tudung so, in among Malay Muslimah, especially after seeing chubby faces do look good after wearing these kinda tudung, I was quite surprised that it was indeed comfortable, easy to wear & style - no pins, no brooches, no hassles and most importantly, make my chubby face looks more neat than wearing the usual, square and troublesome normal tudung...

Thanks a lot to my mom's & K. Sherin's endless efforts in making me believe that I do look good in these... Thanks, too, for the faith in me...




4 comments:

sherin said...

som... emel la kat akak gambar posing yg lain2.. kan byk yg kita snap2 ekekeke.. kak som pun nak tempel kat my blog jgak...

k1m1_KaeMoS said...

ha3!
boleh boleh
tadak hal

sherin said...

som.. yang wane merah ne sesuai som.. naik seri.. kalo kena matahari mmg malatop!!!!

k1m1_KaeMoS said...

tu yg takot nak beli tuh
kang kena matahari malatop kang, sape nak jawab?
nahas la makcik

[heheh jgn marah ahh]