.: COUNTLESS THANKS TO :.

Monday, May 18, 2009

MY FAVOURITE SCENTS

Sape tak suke berbau harum & segar sepanjang masa, betul tak?

Aku suka minyak wangi @ perfume. Cuma disebabkan aku bukanlah orang yg banyak sangat duit sampai bleh beli perfume yg berjenama, maka aku terpaksa cari alternatif yg sangat2 membantu dari segi penjimatan RM...

Rasanya One Drop Perfume ni dah tak perlu diperkenalkan lagi, memandangkan ramai yg dah tau pun pasal perfume neh...

Dijual pada harga lingkungan RM35-RM40, setiap kotak ada 10 botol [2ml setiap satu].
Yg aku beli ni bukan roll-on punye, tapi calit2, cam minyak atar...

Oh ya, kenapa aku tunjuk yg ini sedangkan botolnya packaging lama & takde la apa yg boleh dibanggakan sangat pun pasal bukannya perfume original yg beratus2 RM tu kan?

Saja nak share - yg ni bersifat rare collection. Hak2, ye ye je aku neh... Tadelah, asalnya aku takde la nak beli, tapi tukang jual kat opis ni lak kata kalau nak beli ni, dia offer RM30 instead of RM38... Aku tanyalah, pe kes turun harga?... Rupanya dia punya packaging ada kesilapan.

Pakej asal senarai perfume nya lain... Tapi pada pakej yg ni, perfume nya pun lain. Ada yg takde pun dalam pakej asal tu...

Pakej asal (Set 2):-

1. Inspired by Tresor, Lancome
2. Inspired by Ombre Rose, JC Brosseau
3. Inspired by Envy, Gucci
4. Inspired by Kenzo Flower, Kenzo
5. Inspired by Eternity, Calvin Klein
6. Inspired by Gloria, Cacharel
7. Inspired by Miracle, Lancome
8. Inspired by J'adore, Dior
9. Inspired by Intense, Hugo Boss
10. Inspired by Be Delicious, DKNY

Yg aku punya neh:-

1. Inspired by Rose Blush, Calvin Klein
2. Inspired by Sexy, Carolina Herrara
3. Inspired by Envy, Gucci
4. Inspired by Tommy Girl, Tommy Hilfiger
5. Inspired by Yippy, Escada
6. Inspired by Amore, Cacharel
7. Inspired by Contradiction, Calvin Klein
8. Inspired by True Love, Elizabeth Arden
9. Inspired by Intention, Hugo Boss
10. Inspired by Scrumptious [Be Delicious], DKNY


label2 pada botol tu, aku yg buat sndiri k, pasal tanak kompius, heheh...


ni yg paling aku suka...

Yg sebenarnya aku takleh pakai perfume neh sebab aku mesti akan kene allergic pasal concentration of the perfume is so high, tapi pakai jugak, tak kira!

Cakap pasal minyak wangi ni kan, aku teringat satu kisah dgn K. Sherin. Dulu first time aku jadik rapat dgn dia pasal kitorang dok sebilik masa kursus kat PD... Masa tu aku bukanla jenis yg style sangat, tak pandai lagilah kira2nya, heheh... Pastu ada satu ari dia tegur aku supaya jgn pakai perfume yg aku tak sedar, menyakitkan idong orang bila bau pasal baunya yg agak pengit & menusuk idong, maklumla perfume murah, cap Avon...

Nak tau yg mana 1 supaya korang pun takkan pakai perfume tu? Hehehe, apa daa aku neh ngasut orang lak... Avon Vanilla Soft Musk - memang bau haram...

La ni pulak ada yg pakai kat opis aku - nak aku tegur tak kuasa pulak, pasal budak yg pakai neh jenis yg perasan dia je betul sampai org takleh tegur dia (or at least, ada orang tertentu saja yg dia bleh terima)... Tapi serius, asal nak kuar je dia akan pakai perfume tu bukan sikit2, tapi ke seluruh genap pelusuk badannya dia semburkan, pastu baru la aku tau apa K. Sherin rasa masa aku pakai perfume tu dulu...

Takle blah ar... Serius...

Inilah K. Sherin, yg banyak bantu aku perbaiki diri sendiri especially dalam kancah penggayaan pakaian2 dgn tudung2 yg sesuai, serta mekap & perfume... Kalo tak kerana dia, mebi sampai arini aku masih lagi pakai perfume muroh tu & menambahkan mangsa kepengitan perfume tu, hehehee... By the way, she used to use Tommy's True Star, which I'm so like, dying to have... Wangi sesangat, cam di awang2an jek pas try kat Sogo tu ari, ahaks!


6 comments:

Anonymous said...

kak kim
lin pon ade one drop perfume tuuu
kotak kaler ijooo
huhu

Anonymous said...

lin berjaya meninggalkan kumen!
yeay!
hahaha poyo je

k1m1_KaeMoS said...

hahah hang neh comel la lin
memacam...
warna ijoo?
akak pnah ada...
yg tu akak paling suka For Her [Narciso Rodriguez] dgn Baby Doll [YSL]...
awak lak?

Anonymous said...

comel mende
kelam kelibut ade lah
haha
faveret ade
tp lupe namenye
nnt balik tgk kat kotak blk
hehehe
sambung tomolow
*wink*

kaza jelita said...

haa den dulu pun nak berangan beli ODP ni tp pestu malas huhu sbb zaman dulu boleh pow laki boleh la pkai perfume beli kat counter.tp dh jadik mak budak ni mana dia nak layan dh kita ni.so alternatif lain yg ku carik.ku selalu hangout kat low yat forum nye garage sale.tp syarat dia kita kene teliti n tahu wat is ori n wat is fake. perfume ada 3 jenis, satu reject (kotak or bottle sratch),satu tester (akan dpt kotak putih)satu ori n dpt box pun seal lg.bkn brg tipu ke apa tp yg jual ni selalu promoter2 diorang ni gak yg amik brg company n buat bussiness sendiri.anyway tu lah aku berjaya beli perfume ku dgn harga yg kaw murah huhu my fave perfume jlo still EDP 100ml.harga dia kat luar RM319 giler babi!!! aku dpt sesame thing,seal in box RM147 is tat a bargain or wat!!

k1m1_KaeMoS said...

whaaaa... best nyee... how come i never know of this? marahku kpd diri sndiri... ha3... eceli kaza, bkn aku tanak bli yg really branded, cuma 1. aku tak pandai nak tengok betul2 - takot kene tipu... 2. aku slalu bankrupsi [ha3!] 3. time aku kaya, masa pulak tade [alasan yg slalu aku guna tuk justify reason no. 2]... 4. [lama2] aku jadi malas nak soping2, walau window soping pon aku jadi malas sangat2...
tapi serius beb, memang best la bargain tuh... dasat arr [sape tanak kan?] tapi tu la pasal aku tak reti jadi aku takot la nak chari sendiri...
kalo camtu, bleh la aku beli True Star [Beyonce] - heaven gila bau dia!!!