.: COUNTLESS THANKS TO :.

Thursday, May 14, 2009

BALIK KAMPUNG : BANTING & OLAK LEMPIT

Lama tak cite pasal family kan... K, ni cite pasal balik kampung...

Aritu 030509, aku, Hubby, Mak & Diba balik ke Banting, kakak Mak buat kenduri kawin tuk anak bujangnya yg last... Lama gak la kat situ, nasib baik ada live band so, tak la buring sangat... Biasalah yg Mak sibuk jumpa adik badik, kitorang layankan je lah... Bukan slalu pun kan?


aku & nenet yg seragam!

eh minah tu, elok2 aku dah fokus baik2, dia gi toleh sana pulok!

Mak dgn salah sorang kakaknya (bukan mak pengantin k), Hubby lak cam pasang tinge jek...

Diba perasan ayu dgn kipas pinjam...[free gift dari KSUDBKL tuh]

ni salah sorang cucu mak pengantin... antara penyanyi femes kat kampung aku
[aku pun baru ni je tau]...

Gedebuk-gedebak, kul 1 lbh sampai kampung, nokneh2 gerak dari sana mebi dlm kul 3 kot... Gerak lak gi umah kakak Abah kat Olak Lempit, dekat2 area Dengkil sana. Sampai2 orangnya takde kat umah, yg tinggal cuma abang sepupu aku sorang, Boy tengah basuh motor. Rupa2nya meka sekeluarga ada kat umah jiran, kitorang pun singgah jap pasal nak jumpa kakak Abah je, bukan nak lelama pon... Last2 tuan rumah ajak masuk, ajak makan minum, terlanjur da masuk - bedal je lah [ha3 tak malu!]...

Jumpala anak2 kakak Abah yg memang ramai tu - Kak Iz, Kak Fatin, Kak Ani, Kak Anti [Kak Bika tadek, dia ada majlis kenduri sebelah suami dia pulak aritu, kesian dia sensorang]... Tujuan Mak jumpa kakak Abah hanyalah utk melawat dia, pasal tersilap sangka yg Kak Bika kawin pd 3hb, rupanya 1hb!... Tanakla kakak Abah kecik ati kan, kitorang lawat la juga...

Aha,... aku ada anak buah baru... Anak Kak Ani yg baru jek berumur 2bln lbih...

tangan kecik

kaki kecik

stokin kecik

hai! kata si Kaisara [aku lupa nama pnoh dia]

Kaisara dgn ibunya, Kak Ani...

Dalam perjalanan balik, dah petang dah masa tu... Langit petang memang chantik!






ni gambar langit kat area Putrajaya... what can I say? I like seeing the sky & the clouds... I can sit for hours to look at the sky, enjoying the beauty & getting lost in the serenity... aahhh...


Sampai KL dlm kul 6... Nokneh2 kat umah Mak, kitorang gerak kul 7, sampai Kinci 7 lbh, ahhhh, home sweet home!


2 comments:

sherin said...

kim, nak jugak tgk gambau awak kawin. yelah kawin dulu dah la x ajak... so bak sini gambar...
heheheh.. cite la sket pengalaman..

k1m1_KaeMoS said...

hahah pengalaman apa tuh...[tetiba je rasa seram]