.: COUNTLESS THANKS TO :.

Monday, May 11, 2009

L'OREAL TELESCOPIC CLEAN MASCARA

Akhirnya, L'oreal Telescopic Clean Mascara jadik milik aku... Muaahahahahahah! Terima kasih kepada KazaKarina yg membuatkan aku tertarik nak tengok, betul ke maskara tu sebest yg didakwanya...


Eleh, apa sangatlah, orang lain da lama beli... Ko baru nak merasa & blagak?

Kamonlah... Apa salahnya beb... [Tak penah aku rasa maskara memahal cani...]

Huhuhu, besh2! Memang besh maskara tersebut... First time aku pakai maskara yang melentikkan bulu mata aku yg pendek, jarang & halus neh, tanpa rasa cam pakai apa2 pun...


rahsianya adalah pada berusnya yg sangat2 precise & dicipta khas utk memisahkan bulu mata supaya nampak lebih kemas, lentik & segar

Even Maybelline pon aku tak suke macam neh [yg memang khas utk orang bulu mata pendek, jarang & halus cam aku neh, yg botolnya warna biru muda tuh, apa ek namanya, masa blaja dulu, kemain menggelinjang lagi kengkawan aku yg beli tuh... aku tak suka pasal tak berkesan langsung kat aku...]

Memang tak comot, bersih & bulu mata aku melentik, cepat kering & tak clumpy, tak macam Avon Daring Definition Mousse Mascara (Black) yg aku pakai sblom neh...

Tapi sayang... Walau camana gah pun jenama tersebut, dan cane bagos pun hasilnya kat aku, tapi mebi pasni aku tak nak beli dah...

Pasal apa?

Pasal "MADE IN CHINA"...

Brape punya kokak la L'oreal neh... Apa la buat kat China pastu brani pulak letak harga mahal nak mampus...

Bukanla aku pandang lekeh kat negara tuh, cuma kan dah ada rekod yg panjang & memang sangat terkenal sebagai negara yg barangannya tak bermutu, tak menepati piawaian antarabangsa dan,...penggunaan bahan2 terlarang dalam pembuatan banyak barangannya?...

Hmmm... Tak guna sayang, dah beli memahal (RM34.90 kat Guardian, aku bli pun pasal ada diskaun, RM29.88)...

Guna je la sampai abeh... Pastu tak yah la beli lagi...

Tak sabarnya nak beli Maybelline Volume Express Hypercurl Cat Eyes Mascara tu pulak!



No comments: