.: COUNTLESS THANKS TO :.

Tuesday, February 3, 2009

Da Tengok Ong Bak 2?

31 Januari 2009, aku gi tengok Ong Bak 2 kat GSC Mid Valley dgn Hubby. Kitorang memang suka tengok mid-night show, so kitorang pun pegila layan cite Siam neh tengah2 malam minggu tuh... Masa ngah beratur nak beli popcorn & softdrinks, Hubby dok senggol2 siku aku... Pelik gak, pehal... Then dia tunjuk dengan muncung je ke satu arah. Aku toleh, dan aku nampak orang yg macam biasa je aku tengok...

Rupa-rupanya si Shuib dari kumpulan Sepah, peserta Raja Lawak Musim 3 yg baru je kitorang tengok kat Astro Ria Jumaat malam sebelum tuh... Hak3! Memang cam mat gian rupa dia - kesian dia tak baik kan aku ngata dia...

So apa lagi, bleh plak Hubby dok bantai borak dgn dia... Aku senyap je, dan kuarkan N78 aku. "Bleh amik?" aku tanya. "Eh, eh..." konon2 Hubby terkujat konon tengok aku dah standby ngan N78 aku... Tau2 je dia dah paut bahu member tu, standby nak amik gambar... Cet... Purak2 je tadi ek... Rupanya dia nak tengok Underworld 3... Tak tau lak dia kuar dgn sape, pasal beli air je sampai 3... Tapi dia cakap dia kuar sorang je... Hak2... Biarlah dia...

Pas amik gambar tu, kitorang terus beratur la, kebetulan malam tu ramai lak orang... Pas je berjaya dapatkan kombo biasa kitorang - terus ar masuk panggung...

Fuh... Dari awal sampai habis, Ong Bak 2 takde lain - lawan, gaduh, blasah, bunuh, ganas, tak kesian skit pun, bleh dikatakan 90% cerita memang lawan sesaje lah... Tapi citer dia pun bleh tahan juga best... Kira dalam kategori tak rugi la tengok...

Cuma aku ralat pasal gangguan2 yg sangat2 menyakitkan ati aku dan Hubby... Rasa nak Ong Bak plak dorang neh...

1. Ada sorang mamat neh, umo mungkin lewat 30, awal 40 ke, siot betul... Dahla masuk panggung lambat, pastu tak abis2 pulak dok mesej2 kat henpon bodoh dia tuh... Aku dok paling blakang skali kat twin seat sebelah kiri panggung, so aku bleh nampak kebanyakan sudut dalam panggung tu lah... Serius mamat tu kurang ajar, kitorang dah berdehem2 utk warning cara baik la konon, tak jalan... Kalau tau aku sound je direct... Cet... Dia ingat dia pakai cam polis yg pakai baju biasa tu orang takut la? Poyo...

2. Pintu masuk panggung yg sederet dgn kitorang kat bahagian kanan panggung asik dibukak, ditutup. Ramai sangat yg terkincit cirit-birit kot malam tuh sampai asik ngulang ke tandas... Sungguh siolll...

3. Staf GSC nak tumpang tengok wayang tu skali - nak tengok, tengok je lah, ni kejap kuar kejap masuk, jalan2 kat alley blakang tuh, siap tak matikan/slowkan walkie-talkie dorang, bleh bercakap sama dorang lak tanpa sebarang rasa menyesal... Bengang tak bengang? Aku slambe je toleh pandang dorang, dan SHHHH!... Nak marah, marah la... Kalo nak sangat merasa kakiku di bibirmu, ha meh2...

Malam tuh, ikutkan dah best dah citer tuh tapi disebabkan mangkuk2 hayun bodoh yg tak reti hormat orang ikut keperluan tempat cam dorang2 kat atas neh, aku jadi bengang gila...

No comments: