.: COUNTLESS THANKS TO :.

Friday, February 13, 2009

Blog 2 Az

Baru2 ni aku sempat cek blog Azwan Ali dgn Aznil Hj Nawawi. Sumenye berpunca daripada sorang forumer kat jiwang.org yg biasa aku lepak (Glory Glory Jiwang.Org! hahahah...), katanya kalo tengok blog Azwan Ali beza sangat dgn blog Aznil Hj Nawawi, cam langit dgn bumi... Sekali pikir memang la tak sama kan, pasal org yg buat tu berbeza sgt personaliti masing2 kan, (even twins have their own very different personalities, ni pulak org yg tak de kene ngena kan...), tapi bila aku cek betul2, seriuslah, memang macam langit dgn bumi...

Azwan Ali (AA) memang laser tahap petala tujuh punya... Background theme color pink wooo... Nyah habis nok! Ahaksss... Baca blog dia memang pening pasalnya dah la bahasa yg woo, tak leh blah...pastu ditaip dgn tak kemas... Seolah2 masa dia taip luahan perasaan dia tu sambil tu jugak dia buat muka menyampah sambil mulut herot2 pasal benci sangat2 kat org2 yg dia nak kutuk/laserkan cukup2 tuh... Langsung tak cover2 bahasa... Habis hilang tatasusila segala... Sume orang yg dia tak suka akan dihanjingkan cukup dan diberi gelaran macam2, daripada Anjing-Anjing Jalanan (AAJ) sampai lah hish,...macam2lah... Teringat lak aku kat blog aku lagi satu, kui3... Apolah aku ni kan, suke sangat emo...

Yg Aznil Hj Nawawi (AHN) lak, blog yg simple, kemas dan menceritakan dgn baik, sederhana tapi still straight to the point tanpa perlu ayat poyo2... Aku bukan la minat sangat dgn dia, tapi dlm beberapa perkara, aku respek kat dia. Ayat2 dia, bahasanya, intonasi percakapannya, masih boleh aku terima baik la... Bezanya kalo aku tengok tv dan kebetulan ada lak si AA kat tv harus aku terus tukar cenel... Hiiii azab nok nak dengar cecehan dia yg laser tak beragak2 tuh...

Tapi pada aku, kedua2 blog aku suka baca, pasal ada kelebihan sendiri... AA's not a person shy of telling the hurtful truths, just that his language's is just sooo unbearable... Kalo dia tone down sket tahap laser tuh, mungkin la best... Yg aku tak paham, kenapa dia masih tak mention nama org yg dilaser nya tuh. Macam baca ruangan gosip plak, kita kene berteka-teki-tekuk sapekah artis/org yg dihanjingkan tuh... So dia takde la berani mati macam yg aku sangka... Kiranya laser dia masih di tahap terkawal gitu... Memang ramai yg tak suka blog dia... Tapi aku rasa terhibur plak... Kah3, jgn tanya kenapa... Aku pun tak reti nak explain tang mana yg aku suka tuh...

Blog AHN lak, aku suke sebab banyak unsur positif. Walaupun sejujurnya aku memang tak penah suka dia dengan kanak2 (pasal aku rasa semacam pun ada, macam kes Maikel Jeksen la plak hahahah) dan aku memang cukup2 anti dgn Tom Tom Bak & Macam2 Aznil (sebab aku benci rancangan huru-hara kecoh2, lainla kalo rancangan game show, memang kene bising2 kan), tapi blog dia memang penuh dgn unsur positif dan semacam ada aura positif yg membuatkan aku sedikit sebanyak terpengaruh... Terpengaruh hapa?

Hahahaha... Meh kita tengok apa aku jumpa kat Google, lepas aku baca profile AHN yg menceritakan personal traits dia yg aku rasa, mengikut zodiak Cina.

No comments: