.: COUNTLESS THANKS TO :.

Tuesday, February 3, 2009

All's Well Ends Well

Cite neh cite Cina Hong Kong... Aku suka gak layan cite Cina pasal ada gak yg memang betul aku suka layan cam Stephen Chow Sing Chi - serius kelakar... Dulu2 aku suka Aaron Kwok, Any Lau Tak Wah, Jet Li, Jackie Chan masa cite2 kungfu terbang2 neh tengah meletup... Tapi all-time favourite - mestilah Stephen Chow Sing Chi...

Aku ingat lagi betapa sakitnya perut aku pasal asik gelak je masa tengok cite Kungfu Hustle... Dan betapa tersentuhnya ati aku bila tengok adegan kematian bapak Dicky Chow dalam cite CJ7...

Apapun, All's Well Ends Well tak mengecewakan. Dibarisi otai2 lawak tahun '80 dan '90-an spt Sandra Ng, Roland Cheng dan yg latest sikit 'Cina itam' bernama Louis Koo (antaranyalah, tak semua pun aku kenal dalam citer neh), tapi citernya dalam kategori bleh layan lah...

Kitorang gi tengok citer ni kul 11.40 malam, 1 Februari 2009 kane lagi, GSC MV lah... Kali ni orang2 yg tengok tuh takde la yg kuang haja sangat, cuma kitorang je kot yg Melayu kat situh... Majoriti Chinese, maybe dlm 2-3 kerat orang India. Tapi bab ketawa, sume sama je sehati sejiwa... Kah3...

Aku paling takleh lupa bab bila watak adik Sandra Ng (oleh Roland Cheng) yg nak couple ngan sorang pempuan yg tak kurang huduh (tapi dah ati dia dah sayang kan...), masa lepas pempuan tu eksiden bola boling jatuh atas muka dia, dia kene operate lah kan kat spital, masa nak bukak balutan tuh, tetiba lak ada stokin jarang tersarung kat kepala dia, terus la mamat ni tanya doktor, tu stokin tu berfungsi utk bentukkan smula muka dia ke, doktor tu cakap, alamak salah orang, ni perompak yg tercedera masa nak rompak bank, polis tak bagi bukak stokin tu dari muka dia pasal tu bahan bukti... kah3... Takleh blah ar...

Apapun macam tajuknya, last2 sume pun ok... Kitorang tinggalkan panggung dgn rahang yg agak lenguh pasal asik ketawa je sbelum tuh...

No comments: